Hoe vind je een gespecialiseerde advocaat?

Voor advocaten is de titel van ‘specialist’ beschermd en mag allen gebruikt en ingeroepen worden door de advocaten die deze goedkeuring hebben gekregen van hun Orde.

In de praktijk, heel weinig advocaten ondernemen deze demarche evenals een meerderheid een universitaire specialisatie hebben aangehaald in een specifieke vakgebied en hun tijd aan deze vakgebied besteden.

Men moet daarvoor opletten : het is niet omdat een advocaat de officiële titel van specialist niet heeft dat hij geen expert is in zijn vakgebied. De meeste bekende en bevoegde advocaten die ook bijvoorbeeld academische mandaten hebben zijn vaak geen officiële specialisten, hoewel zij kerkende experten zijn.

Hoe dan de bevoegdhied van een advocaat bepalen?

De officiële titel van specialist is zeker een relevant criterium om u te helpen in uw opzoekingen. Dit zijnde, alleen XXX zodat dit criterium niet voldoende is.

De specialiteit van een advocaat bepalen vereist de kennis van het beroep. Zoals vaak wanneer geen algemene en objectieve norm bestaat, zal het noodzakelijk zijn om door reeks van aanwijzingen te functioneren, voor zover dat zulke informatie beschikbaar zijn. Maar in de praktijk stelt dit veel problemen.

Een expert is inderdaad ‘herkenbaar’ door een bijkomende universitaire diploma, door de wetenschappelijke activiteiten, door de participatie aan werkcomités, door academische mandaten, jaren ervaring, klanten feedback, enz.

Maar bepaalde informatie zijn vertrouwelijk, andere niet beschikbaar of verdeeld et dit maakt het moeilijk voor klanten om een duidelijk zicht te krijgen.

De oplossing? Een objectieve en vertrouwbare rating van advocaten en klanten ervaringen

Deze opaciteit, zou die gewenst worden of niet, stelt een echte probleem van toegang tot een advocaat en geeft een verkeerde beeld van de advocatuur. Want men mag niet vergeten dat advocaten verbonden zijn door deontologische verplichtingen en mogen informatie over hun klanten niet communiceren, alsook de naam van hun klanten enz.

Dit is de reden waarom een innovatieve oplossing nodig was. uLaw heeft daarvoor een een unieke algormithm ontwikkeld om een objectieve ranking van advocaten te kunnen realiseren. uLaw verzamelt de verschillende objectieve en vertrouwelijke gegevens omtrent de carrière van de advocaten en gewogen door klanten ervaringen. Deze rating geeft zichtbaarheid op de technische zijde van de profiel alsook op zijn menselijke, commerciele zijde.