Model van schadeaangifte

Een ongeluk heeft schade bij uw woning, uw wagen of een persoon veroorzaakt?

Er is geen tijd te verspillen voordat u enkele basisreflexen hanteert om de situatie zo goed mogelijk te kunnen beheersen. Neem eerst alle maatregelen om een uitbreiding van de schade te vermijden. Indien nodig, neem contact op met de politie om een klacht in te dienen in geval van inbreuk (diefstal, vandalisme, enz.). Maak een inventaris en neem foto’s van de beschadigde goederen, de plaats of enige andere element die relevant kan zijn om de situatie beter te kunnen beschrijven en bewijzen. Noteer ook de identiteit van de mogelijke getuigen.

Probeer om de beschadigde goederen niet te gebruiken of herstellen (om die als bewijs te houden). Mocht dit toch nodig zijn, neem dan contact op met u verzekeraar om uw recht tot vergoeding te verzekeren. Houd alle elementen (documenten, bestek, certificaat) van uw dossier bij de hand en neem contact op met uw verzekeraar om alle procedurele en administratieve aspecten van een schadevergoeding te verifiëren.

DE ELEMENTEN VAN DE SCHADEAANGIFTE

Een schadeaangifte zou ideaal volgende elementen moeten bevatten. U zou, ten minste, de volgende informatie moeten vermelden:

  1. de identiteit van de verzekerde;
  2. de identiteit van de betrokkene personen (indien van toepassing);
  3. de identiteit van de getuigen (indien van toepassing);
  4. de datum, plaats en aard van de schade;
  5. een gedetailleerde beschrijving van de schade;
  6. illustraties;
  7. de identiteit van de aansprakelijke persoon;
  8. de referentie van het proces-verbaal;
  9. de datum en een handtekening.

 

Download hier ons model van schadeaangifte om u een voorbeeld te geven in geval uw verzekeraar geen formulier ter beschikking kan stellen. Het blijft altijd aangewezen om de inhoud van de aangifte met uw verzekeraar te bespreken om zeker te maken dat uw vergoed kan worden.

ADVOCAAT IN VERZEKERINGSRECHT (SCHADEAANGIFTE)

uLaw geeft u toegang tot de beste experten. Geniet van onze gratis tools om een offerte te vragen en de beste werkvoorstellen te krijgen.